VENLO – VidaXL is voornemens een logiesgebouw te bouwen voor de arbeidsmigranten die bij het webwarenhuis in Venlo werken.

Dat bevestigt eigenaar Gerjan den Hartog tegenover De Limburger. Voor de realisatie van de plannen heeft hij diverse locaties op het oog in de buurt van het bedrijf op Trade Port Noord.

Locaties
De mogelijke locaties liggen in de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Gesprekken met de gemeenten lopen al langere tijd. Twee jaar geleden verhuisde het bedrijf van Venray naar Venlo, waar het een magazijn realiseerde van 90.000 vierkante meter. Begin 2020 moet een tweede vestiging geopend worden, ter grootte van 74.000 vierkante meter.

Voor de 250 tot 300 arbeidsmigranten die in dienst zijn, moet huisvesting in de buurt komen. Momenteel verblijven ze veelal op recreatieparken op grote afstand van het bedrijf, waardoor ze elke dag lang onderweg zijn.